Powiem tak.. co do licytacji i nagle zmiany ze dany przedmiot jest uszkodzony nie robi mysle zadnych problemów bo :
1. Od tego jest Chikenn, który w razie sporu bedzie rozstrzygał dlaczego byla dana edycja itp.
2. Odbiór towarów jest OSOBISTY, wiec kazdy zobaczy ze dana rzeczy jest uszkodzona.
Więc uważam ze mozna zrobic możliwość edytowania aukcji podczas licytacji
Pozdrawiam
_________________ Nie liczy sie to jak szybko jeździsz, ale to jak jeździsz....
Wysłany: 2008-08-18, 15:33
Arbuz napisał/a:
1. Od tego jest Chikenn, który w razie sporu bedzie rozstrzygał dlaczego byla dana edycja itp.
no tak, ale ja prowadze tylko serwis, daje innym "slup ogloszeniowy", nie moge odpowiadac za wszystkich i rozstrzygac wszystkich sporow - od tego jest prawo i sady, a naszym zadaniem (nie robie Sieradzaka sam ) jest tak skonstruowac system dzialania aby minimalizowac "problemy"...
Arbuz napisał/a:
2. Odbiór towarów jest OSOBISTY, wiec kazdy zobaczy ze dana rzeczy jest uszkodzona.
oczywiscie, ale po co maja byc niepotrzebne zatargi, sprzeczki i stresy?
no tak, ale ja prowadze tylko serwis, daje innym "slup ogloszeniowy", nie moge odpowiadac za wszystkich i rozstrzygac wszystkich sporow - od tego jest prawo i sady, a naszym zadaniem (nie robie Sieradzaka sam ) jest tak skonstruowac system dzialania aby minimalizowac "problemy"...
Arbuz napisał/a:
oczywiscie, ale po co maja byc niepotrzebne zatargi, sprzeczki i stresy?
Ale jak ktos nie ZMIENI ZE USZKODZONE czy cos a sprzeda uszkodzony towar to i tak bedzie dym i tak wiec bez róznicy
_________________ Nie liczy sie to jak szybko jeździsz, ale to jak jeździsz....
Wysłany: 2008-08-19, 12:08
Arbuz napisał/a:
Ale jak ktos nie ZMIENI ZE USZKODZONE czy cos a sprzeda uszkodzony towar to i tak bedzie dym i tak wiec bez róznicy
ale wtedy bedzie oczywiste ze oszukal - no bo chcial sprzedac uszkodzony jako sprawny. jesli w trakcie licytacji (gdy juz ktos zalicytuje) zmieni tresc aukcji to nawet nie bedzie dowodu jego oszustwa w razie sprawy sadowej czy zwyklego dociekania kto mial racje!
po prostu mozliwosc edycji tresci aukcji juz w trakcje licytacji daje mozliwosci do roznych przekretow, oszustw itp... jest opcja "dopisz" aby dodac informacje o ktorych sie zapomnialo - ale wtedy jest wyraznie napisane kiedy dana inforamcja zostala dopisana!
Na Allegro jest możliwość edycji jedynie do momentu zalicytowania. Później już tylko można coś dopisać pod spodem - tak jak na Sieradzaku imho to wystarczy w zupełności
W mojej ocenie ładnie zaprezentowany produkt mamy tutaj. Wcale nie uważam aby Windows był ładnie pokazany. Natomiast bardziej chodzi o to aby to było czytelne. Bardzo mi się podoba np sklep dla zakochanych od strony szaty graficznej świetny. Sieradzak też ma swe uroki i co więcej jest sieradzakiem nie allegro. Nie rozumiem tego myślenia że wszyscy powielają jeden model i okazuje się że jest 1000 stron tak samo zrobionych. Zwróćmy uwagę na ebay też aukcja w krajach zachodnich popularna a u nas mało. Pytanie czy jest zła, pewnie nie tyle że ludzie przywykli do aukcji. W różnych stronach świata są popularne różne strony czy np komunikatory np w krajach skandynawskich messenger w polsce gg. To wcale nie oznacza że jest to złe czy jest super dobre, po prostu pokazuje produkty na swój sposób. Cenię przejrzystość i treść. Strona powinna być funkcjonalna i sieradzak bez wątpienia taki jest. Kolejny przykład to nasza klasa, tutaj posunięto się w stronę reklam. Skutek jest taki że strona miga, tródno znaleźć miejsce gdzie nic nie miga i nic nie irytuje. Odbiór treści gdy sie skupisz - gdy sie nie skupisz to jesteś bombardowany czym sie da tylko nie ma tego co szukasz. Czemu to ma służyć ?? Jestem jak najbardziej za tym aby rozwijać to w tym kierunku w którym podążało dotąd. Jest to bardzo fajny serwis. Jest dla ludzi z regionu i niech tak pozostanie. Pokazuje nas sieradzan i to co mamy do zaoferowania a myślę że mamy bardzo wiele choć wielu tego nie potrafi dostrzec.