FAQ Pomoc   Rejestracja  Rejestracja
Tutaj jest miejsce na Twoją reklamę!  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przegięcie pały czyli Rondo lub Plac im. Kaczyńskiego.
Autor Wiadomość
ebusia 
Sieradzak

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2010-04-15, 14:13   Przegięcie pały czyli Rondo lub Plac im. Kaczyńskiego.

Cytat:
Sieradz: Rondo i Plac Wojewódzki im. Lecha Kaczyńskiego?

Radni Rady Miejskiej w Sieradzu postanowili uczcić pamięć tragicznie zmarłego w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem prezydenta Polski.
Rajcy tworzący Klub "Prawa i Sprawiedliwości" przedstawili projekt uchwały nadającej sieradzkiemu rondu nazwę "Rondo Prezydenta Lecha Kaczyńskiego".

Nie jest to pierwsza próba nadania temu skrzyżowaniu imienia. Wcześniej zaproponowano, aby nosiło ono nazwę m.in. podpułkownika Wincentego Wnuka - dowódcy 31 Pułku Strzelców Kaniowskich stacjonującego w Sieradzu.

Podobną propozycje przedstawili także Radni związani z ugrupowaniem "Solidarni Dla Sieradza":

Rzeczywiście radni spotykając się ze sobą doszli do wniosku, że w chwili tak straszliwego wypadku do jakiego doszło w sobotę i w którym zginął Prezydent Lech Kaczyński z małżonką i wielu wybitnych osobistości lecących tych samolotem. Dobrze by było, gdyby dla uczczenia tego dnia, dla uczczenia tych wszystkich osób nazwać Plac Wojewódzki imieniem Lecha Kaczyńskiego.

Włączenie do porządku obrad i głosowanie nad tymi uchwałami odbędzie się na najbliższej sesji sieradzkiej Rady Miasta.

Źródło: http://www.nasze.fm/index.php?a=news&b=2928

Rozumiem nazwy typu Rondo Ofiar Katastrofy Pod Smoleńskiem, ale czemu tak wszędzie się "złoci" polityka, który jakoś szczególnie się nie wybił niczym nigdzie nigdy?

Autor Wiadomość
paparazzo 
Administrator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-04-15, 14:17   

W dup*ch się poprzewracało :wtf: :protest:

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-04-15, 14:21   

Dokladnie... niby w jaki sposob nazwanie ronda imieniem Kaczynskiego bedzie ucczeniem tego dnia czy wszystkich ofiar? :roll: No chyba, ze chodzi o zasugerowanie, ze to jego niecierpliwosc mogla byc przyczyna tej katastrofy (to tylko takie moje gdybania, zeby nie bylo) :? Odnosze wrazenie ze aby w Polsce byc lubianym, szanowanym i zapamietanym wystarczy miec dobre "zejscie", nie istotne co sie robilo za zycia :protest:

Autor Wiadomość
d-spot 
Moderator

Wysłany: 2010-04-15, 15:22   

Ci ludzie naprawdę mają nie równo pod sufitami ...

Sam prezydent nauczył naród że każdy wypadek trzeba okrasić żałobą narodową których było podczas jego kadencji wiele a teraz przeobraża się to w takie odchyły. Patrząc na to wszystko zupełnie neutralnie wydaje mi się że po śmierci papieża nie było takiej tragedii narodowej i szumu medialnego jak jest teraz .Choć nie jestem ślepo wierzącym katolikiem to papieża obdarzałem o niebo większym szacunkiem niż pana Kaczyńskiego.

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-04-15, 15:46   

d-spot napisał/a:
Patrząc na to wszystko zupełnie neutralnie wydaje mi się że po śmierci papieża nie było takiej tragedii narodowej i szumu medialnego jak jest teraz

W tym akurat nie widze nic dziwnego. Wtedy umarla jedna osoba, a nie prawie setka, do tego jego smierc byla do przewidzenia, byl w podeszlym wieku, od jakiegos czasu powaznie chorowal, wiec wszyscy byli na to przygotowani, nie bylo takiego szoku.

Autor Wiadomość
niet
Sieradzak

Wysłany: 2010-04-15, 17:51   

chcę wiedzieć kiedy będzie miała dyskusja nad tym projektem uchwały.
specjalnie przyjadę i opierdolę jak burą sukę. on są gotowi przegłosować ten kretynizm!

kurwa mać
Obu nas szczerze nudzi

Autor Wiadomość
jasiek054 
Sieradzak

Wysłany: 2010-04-15, 18:25   

A tu was mam!!! Lewactwo z was wyłazi. Kaczyński może mieć ulicę w Tbilisi ,Kijowie czy gdzie tam jeszcze ale w Królewskim Sieradzu nie nawet ronda . Nazwać to rondo imieniem Che Guevary nie? albo jakiegoś innego czubka . W dupach i pod sufitem to się wam poprzewracało.Komuchy ,a co wyście dla Polski zrobili poza kolczykami w uchu??
Ostatnio zmieniony przez jasiek054 2010-04-15, 18:26, w całości zmieniany 1 raz  

Autor Wiadomość
ebusia 
Sieradzak

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2010-04-15, 19:44   

niet napisał/a:
chcę wiedzieć kiedy będzie miała dyskusja nad tym projektem uchwały.
specjalnie przyjadę i opierdolę jak burą sukę. on są gotowi przegłosować ten kretynizm!

kurwa mać

Mam nadzieję, że nikt Cię nie ocenzuruje, bo wtedy Twoja wypowiedź dużo straci...
Jeżeli będzie informacja o takowej dyskusji, oczywiście poinformujemy. :D

Autor Wiadomość
acu$ 
Sieradzak

Wysłany: 2010-04-15, 20:09   

zgadzam sie co do przegięcia pały...

jak chca jakoś uczcic i ta katastrofe i Katyń to mogą nazwać rondo np " Ofiar Katynia" ale nie Kaczyńskiego... szkoda go jako człowieka , ale naprawde społeczeństwo które się połączyło w żałobie , powoli zaczyna sie znowu dzielićz racji przegięć typu wawel , czy nazywanie ulic , placów.... jako polityka lubiło go niewielu... taka prawda...

Autor Wiadomość
jasiek054 
Sieradzak

Wysłany: 2010-04-15, 21:18   

Jak Wy tak możecie nie mieć szacunku dla Prezydenta RP co?
W końcu to nasz pierwszy prezydent w III RP który zmarł i do tego zmarł tragicznie.
A kto tam leży tak na Wawelu bez skazy co?
Korybut najgłupszy król polski , Poniatowski hulaka i krętacz dobrze że zginął jak zginął ,Sobieski a co on dla Polski zrobił co? Wygrał z Turkami pod Wiedniem a Polskę swoją krótkowzroczna rodzinną polityką doprowadził na granicę upadku ,Władysław Waza który spowodował to wszystko z czym Sobieski nie potrafił sobie już poradzić, Piłsudski wasz idol ??? hehe lewacka gnida co przeszedł na prawicowość i pierwsze obozy koncentracyjne założył itp itd. A WY czym jesteście aby oceniać za historię co??? :>

Autor Wiadomość
Ajkata
Sieradzak

Wysłany: 2010-04-15, 21:19   

o widze ze mlodzi piekni i wyksztalceni z duzych miast nienawidza s.p Lecha Kaczynskiego...Towazysze to niezbyd europejskie:)
a propos zdziwilo mnie ze Zodiak tu sie nie wpisal,przeciez nikt tak pieknie nie palil chanukowych swiec jak Kaczynski

Autor Wiadomość
Ajkata
Sieradzak

Wysłany: 2010-04-15, 21:23   

do Jaska
Jasiu szkoda twoich slow na lewactwo(ja ich nazywam Goszystami).Oni beda odawac czeisc Pol Potowi,Giekowi a nie polskim patryiota jak Sikoski czy Kaczynski

Autor Wiadomość
radical 
Sieradzak

Wysłany: 2010-04-15, 21:40   

Proponuję nie rozdrabniać się i niepotrzebnie nie zwlekać, bo może nas ktoś uprzedzić. Nazwijmy sieradzkie rondo Rondem Braci Kaczyńskich. Przecież kimże byłby Lecha bez Jarosława? Jak legendarny Lech bez Czecha i Rusa. Oni to, dwaj wybitni bracia, wespół Ojczyznę miłą uratowali, ustrój obcy i zdradliwy obalili, służbę zdrowia i drogi naprawili, sprawiedliwość wszelaką, prawo i porządek zaprowadzli. Przecie uczynili to nie z prywaty, ale z najszczerszej ku Ojczyźnie intencji. Niechajże obrońcy i dobrodzieje nasi wdzięczność naszą znają. Ustawmy na rondzie obelisk upamiętniający bohaterów naszych! I żeby pamięć o nich trwała na wieki, a naród łaknący wiary wreszcie był ukontentowany, uczyńmy z ronda Sanktuarium Braterskie.
Tak nam dopomóż Bóg i wszyscy Święci. Amen

Autor Wiadomość
jasiek054 
Sieradzak

Wysłany: 2010-04-15, 21:47   

skąd Radicl dziecko w tobie tyle nienawiści co? pojechałeś z tekstem jak z lewacko stalinowskiej ulotki . A kiedy tu były równe drogi i funkcjonalna służba zdrowia heh chyba lepiej niż teraz to mimo wszystko nie było. Za twojego ustroju były 2 inkubatory w województwie hehe

Autor Wiadomość
acu$ 
Sieradzak

Wysłany: 2010-04-15, 23:04   

Pis w sieradzu ma widze spore poparcie :D

do moherów tu piszących:

nikt tu niczego nie zarzuca p.Kaczyńskiemu, nie umniejsza jego dokonań, jego patriotyzmu , mozliwe ze byl dobrym człowiekiem , nie wiem nie znałem go osobiscie, ale czy warszawskie powązki , aleja zasłużonych to złe miejsce dla tak wybitnego prezydenta? czy az królewski wawel musi być w to zaangażowany? przeciez Pan Lech ani z Krakowa nei był ani król...

gdyby nie tendencja do przesady z ktorej znany jest Pis , zarówno pan prezydent jak i wszystkie ofiary katastrowy , zostały b pochowane i godziwie pożegnane przez cały naród bez wyjątku , a teraz juz pojawiaja sie problemy...

Odpowiedz do tematu