FAQ Pomoc   Rejestracja  Rejestracja
Tutaj jest miejsce na Twoją reklamę!  

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak wiadomości e-mail od serwisu
Autor Wiadomość
FlyBoy
Sieradzak

Wysłany: 2009-02-18, 16:52   Brak wiadomości e-mail od serwisu

Ostatnio wystawiłem sobie na próbę routerek linksysa na sprzedaż. Aukcja się zakończyła, niestety cena nie osiągnęła minimum jak sobie ustawiłem ale nie o to biega. Chodzi o to że nie dostałem żadnego majla z potwierdzeniem złożenia oferty(zalicytowania), a były cztery. Mało tego ta aukcja zakończyła się z tydzień temu, a do tej pory nie dostałem majla o zakończeniu aukcji. Kolejna kwestia to dopóki aukcja trwała mogłem ją znaleźć w zakładce sprzedaję, ale po jej zakończeniu nie ma jej nigdzie?
Dodam, że adres system@sieradzak.pl mam dodany do listy bezpiecznych adresów na moim serwerze pocztowym, więc potraktowanie jako spam odpada. No chyba że to info jest wysyłane z innego adresu.
Ostatnio zmieniony przez FlyBoy 2009-02-18, 16:53, w całości zmieniany 1 raz  

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2009-02-18, 17:35   

Witam. System (aktualnie, ciagle pracujemy nad jego zmiana) dziala w ten sposob ze aukcja, ktora zostala zakonczona jest usuwana z systemu (tzn. jest ciagle w bazie danych, w razie jakichs komplikacji prawnych, ale nie jest widoczna przez uzytkownikow). Jesli zakonczy sie pomyslnie w panelu uzytkownika dostepne sa dane drugiej osoby, ktora do tej transkacji przystapila. Jednak w przypadku nie przekroczenia ceny minimalnej system traktuje aukcje jako zakonczona bez transakcji.
Co do e-maili to nie sa one wysylane do wlasciciela aukcji w przypadku gdy ktos licytuje (pojawiaja sie oferty), natomiast powinien przyjsc e-mail potwierdzajacy zakonczenie licytacji informujacy ze nie wylonila ona kupujacych. Sprawdzimy w takim razie czy wszystko jest w poradku z systemem mailingowym :)

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2009-02-18, 17:48   

Wlasnie sprawdzilismy 4 mozliwosci wysylki mailingu w systemie Sieradzak (ktore sa powiazane wiec zwykle nie dzialanie jednego z nich powoduje niedzialanie wszystkich) i kazda z nich dziala i dochodzi zaraz po zainstnieniu akcji, ktora jest przyczyna jego wysylki,

Odpowiedz do tematu