Takie pytanie dlaczego możliwość wystawienia komentarza ma tylko kupujący, a jako sprzedawca mogę tylko odpowiedzieć??
i jak najbardziej zgadzam się z tą wypowiedzią
Cytat:
loopy napisał/a:
Sieradzaka trzeba traktować z olbrzymim dystansem a dokładniej wszystkie wystawione aukcje uznawać jako ogłoszenia a nie jako oferty zawarcia umowy kupna sprzedaży w sensie prawnym.
bo w rzeczywistości daleko im do tego. jeśli wystawiam już jakąś aukcje i bierze w niej udział powiedzmy kilka osób to wychodzi na to że sprzedam produkt, a tu nic bardziej mylnego bo użytkownik oferujący najwięcej może się wogóle nie odezwać (ba nawet po kontakcie z mojej strony niema co liczyć na odpowiedz) i w takim przypadku to dla mnie czyli sprzedającego jest marnowaniem czasu.
Cytat:
fakt, sadzic sie o cos takiego nie ma sensu (szkoda czasu i kasy), zawsze jednak pozostaje mozliwosc wystawienia negatywa (do czego oczywiscie namawiam!)
co by było chociażby jakimś sposobem na takich "luzaków"
Wysłany: 2010-05-06, 17:18
CL napisał/a:
Takie pytanie dlaczego możliwość wystawienia komentarza ma tylko kupujący, a jako sprzedawca mogę tylko odpowiedzieć??
fakt, rozwiazanie to ma swoje plusy i minusy, wprowadzilismy je glownie ze wzgledu na ochrone kupujacych, czesto zdarza sie ze niezadowolony klient nie wystawia negatywnego komentarza gdyz obawia sie niesluznego negatywa w ramach zemsty...
przy mozliwosci tylko odbioru osobistego ciezko mi sobie wyobrazic, aby sprzedajacy mogl zostac oszukany (stracic pieniadze badz towar), kupujacy natomiast moze nieswiadomie kupic towar z ukrytymi wadami, moze wtedy "ukarac" sprzedajacego bez obawy ze rowniez bedzie mial negatywa
CL napisał/a:
jeśli wystawiam już jakąś aukcje i bierze w niej udział powiedzmy kilka osób to wychodzi na to że sprzedam produkt, a tu nic bardziej mylnego bo użytkownik oferujący najwięcej może się wogóle nie odezwać
niestety taka sytuacja jest mozliwa... warto wtedy skontaktowac sie z nami i zwrocic uwage na nieuczciwego Sieradzaka, jesli takie skargi beda sie powtarzac jego konto zostanie usuniete...