FAQ Pomoc   Rejestracja  Rejestracja
Tutaj jest miejsce na Twoją reklamę!  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ChiKenn
2008-09-22, 10:23
Perełki z aukcji Sieradzak.pl
Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-04-21, 23:51   

Przenies nie przeniose, ale jak bede robil porzadki (zwykle dwa razy dziennie) to wywale :)

Autor Wiadomość
CL
Nowy Sieradzak

Wysłany: 2010-05-06, 13:12   

Takie pytanie dlaczego możliwość wystawienia komentarza ma tylko kupujący, a jako sprzedawca mogę tylko odpowiedzieć??

i jak najbardziej zgadzam się z tą wypowiedzią

Cytat:
loopy napisał/a:
Sieradzaka trzeba traktować z olbrzymim dystansem a dokładniej wszystkie wystawione aukcje uznawać jako ogłoszenia a nie jako oferty zawarcia umowy kupna sprzedaży w sensie prawnym.

bo w rzeczywistości daleko im do tego. jeśli wystawiam już jakąś aukcje i bierze w niej udział powiedzmy kilka osób to wychodzi na to że sprzedam produkt, a tu nic bardziej mylnego bo użytkownik oferujący najwięcej może się wogóle nie odezwać (ba nawet po kontakcie z mojej strony niema co liczyć na odpowiedz) i w takim przypadku to dla mnie czyli sprzedającego jest marnowaniem czasu.

Cytat:
fakt, sadzic sie o cos takiego nie ma sensu (szkoda czasu i kasy), zawsze jednak pozostaje mozliwosc wystawienia negatywa (do czego oczywiscie namawiam!)

co by było chociażby jakimś sposobem na takich "luzaków"

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-05-06, 17:18   

CL napisał/a:
Takie pytanie dlaczego możliwość wystawienia komentarza ma tylko kupujący, a jako sprzedawca mogę tylko odpowiedzieć??

fakt, rozwiazanie to ma swoje plusy i minusy, wprowadzilismy je glownie ze wzgledu na ochrone kupujacych, czesto zdarza sie ze niezadowolony klient nie wystawia negatywnego komentarza gdyz obawia sie niesluznego negatywa w ramach zemsty...

przy mozliwosci tylko odbioru osobistego ciezko mi sobie wyobrazic, aby sprzedajacy mogl zostac oszukany (stracic pieniadze badz towar), kupujacy natomiast moze nieswiadomie kupic towar z ukrytymi wadami, moze wtedy "ukarac" sprzedajacego bez obawy ze rowniez bedzie mial negatywa

CL napisał/a:
jeśli wystawiam już jakąś aukcje i bierze w niej udział powiedzmy kilka osób to wychodzi na to że sprzedam produkt, a tu nic bardziej mylnego bo użytkownik oferujący najwięcej może się wogóle nie odezwać

niestety taka sytuacja jest mozliwa... warto wtedy skontaktowac sie z nami i zwrocic uwage na nieuczciwego Sieradzaka, jesli takie skargi beda sie powtarzac jego konto zostanie usuniete...

Odpowiedz do tematu