FAQ Pomoc   Rejestracja  Rejestracja
Tutaj jest miejsce na Twoją reklamę!  

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdunskowolak.pl w koncu startuje!
Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-02-23, 20:45   Zdunskowolak.pl w koncu startuje!

Oficjalny start co prawda dopiero za kilka dni, ale juz mozna testowac oraz (albo przede wszystkim) informowac znajomych ze Zdunskiej Woli :) Jesli macie jakies pytania to piszcie!

Wiecej: http://www.zdunskowolak.pl/aktualnosci,id,1

http://www.Zdunskowolak.pl

Autor Wiadomość
newmorning 
Sieradzak

Wysłany: 2010-02-23, 22:43   

pozostane przy allegro :roll:

Autor Wiadomość
pandy 
Sieradzak

Wysłany: 2010-02-24, 00:21   

a ja jak będę coś potrzebował i będzie okazja kupić w regionie przez lokalny portal,
pomyślę jak lokalny patriota :badcrack:

i zajrzę na jeden albo drugi :ok:

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-02-24, 01:14   

newmorning napisał/a:
pozostane przy allegro

nie wszystko sie oplaca kupowac na Allegro (glownie chodzi o koszty wysylki)...

Sieradzak / Zdunskowolak nie ma konkurowac z Allegro, ma wypelnic pewna nisze ktora istnieje, a nie jest zapelniona przez w/w serwis.

Autor Wiadomość
szczepan 
Sieradzak

Wysłany: 2010-02-24, 02:26   

Kupujący zaglądają na allegro, bo jest tam dużo towaru. Sprzedawcy wybierają allegro, bo większość osób odwiedza tą stronę. I tak się to zapętla... niestety.

Autor Wiadomość
Prankster 
Sieradzak

Wysłany: 2010-02-24, 12:44   

Czy Sieradzak/Zduńskowolak mają wspólną bazę kont użytkowników? Czy trzeba na każdym z serwisów mieć osobne konta?

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-02-24, 13:00   

Prankster napisał/a:
Czy Sieradzak/Zduńskowolak mają wspólną bazę kont użytkowników? Czy trzeba na każdym z serwisów mieć osobne konta?

nie... to maja byc oddzielne serwisy... pamietajcie ze tak samo jak w przypadku Sieradzaka - Zdunskowolak to tylko aukcje i ogloszenia z miejscem odbioru maksymalnie 6 km od granic miasta :)

Autor Wiadomość
Prankster 
Sieradzak

Wysłany: 2010-02-24, 13:33   

Co miesiąc (druga niedziela miesiąca) jestem na giełdzie kolekcjonerskiej w Zduni i wtedy można ode mnie odebrać rzeczy kupione na Zduńskowolaku, więc to nie problem.

Przy okazji, masz/będziesz miał jakieś ulotki Zduńskowolaka? Rozdałbym na giełdzie.

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-02-24, 13:51   

Prankster napisał/a:
Przy okazji, masz/będziesz miał jakieś ulotki Zduńskowolaka? Rozdałbym na giełdzie.

Na razie nie, w przyszlosci pewnie tak, jesli beda dam znac :)

Autor Wiadomość
newmorning 
Sieradzak

Wysłany: 2010-02-24, 16:37   

ChiKenn napisał/a:
nie... to maja byc oddzielne serwisy... pamietajcie ze tak samo jak w przypadku Sieradzaka - Zdunskowolak to tylko aukcje i ogloszenia z miejscem odbioru maksymalnie 6 km od granic miasta :)

Szkoda, gdyby rozszerzyć granice do np. 15 km byłoby moim zdaniem lepiej. Raz, że towarów więcej i użytkowników zarazem, do tego tak jak wyżej Prankster wspomniał jedna baza użytkowników, możnaby np. naliczać sobie punkty kupując jednocześnie na zdunskowolaku oraz sieradzaku. A tak do bani, chciałem coś sprzedać na sieradzaku jakis dluzszy czas temu i usunięto mi ogłoszenie- a przecież mogę przedmiot zawieźć potencjalnemu klientowi, jesli by sie taki znalazł, zdarza mi się całkiem często w sieradzu bywać

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-02-24, 17:10   

newmorning napisał/a:
Szkoda, gdyby rozszerzyć granice do np. 15 km byłoby moim zdaniem lepiej.

bo wtedy od jednego krancowego punktu do drugiegi prawie 40 km? jaki mialby wtedy sens zasady - TYLKO odbior osobisty?

newmorning napisał/a:
do tego tak jak wyżej Prankster wspomniał jedna baza użytkowników, możnaby np. naliczać sobie punkty kupując jednocześnie na zdunskowolaku oraz sieradzaku

komentarze to tylko malo istotny dodatek - dla Allegro bardzo istotny, na Sieradzaku / Zdunskowolaku nie, poniewaz przy odbiorze osobistym i tak mozna zweryfikowac jakosc / przedatnosc produktu przed zaplata... natomiast sama rejestracja jest bardzo szybka i bezproblemowa, nie bedzie problemem dla nikogo zalozyc drugiego konto na "blizniaczym" serwisie

newmorning napisał/a:
A tak do bani, chciałem coś sprzedać na sieradzaku jakis dluzszy czas temu i usunięto mi ogłoszenie- a przecież mogę przedmiot zawieźć potencjalnemu klientowi, jesli by sie taki znalazł, zdarza mi się całkiem często w sieradzu bywać

wiec wystarczylo podac miejsce odbioru towaru - Sieradz - i np. dni / godziny w ktorych bywasz w Sieradzu - wpisales Zdunska Wola, wiec zostalo usuniete, bo nie spelnialo zalozen - 6 km od granic miasta...

powtorze po raz kolejny - koniecznosc dowozenia towarow badz ich wysylki powoduje ze Sieradzak stalby sie kolejnym "klonem" Allegro - tyle ze bardziej regionalnym - nie taki byl nasz cel!

Autor Wiadomość
newmorning 
Sieradzak

Wysłany: 2010-02-25, 18:56   

mail z potwierdzeniem rejestracji nie dochodzi

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-02-25, 20:43   

rzeczywiscie, byl z tym problem, dzieki za "cynk" :) juz powinno byc OK

Autor Wiadomość
newmorning 
Sieradzak

Wysłany: 2010-02-26, 14:48   

jednocześnie na stronie sieradzaka jak i zdunskowolaka braluje w menu działu MULTIMEDIA... tzn, wystawiając aukcje jest mozliwość wybrania tej kategorii, a na stronie głównej w menu nie jest ona widoczna (chyba ze mam coś ze wzrokiem :) )

dodatkowo na stronie zdunskowolak byloby fajnie, gdyby w dziale multimedia powstanie zakladka "instrumenty muzyczne" tak samo, jak jest na sieradzak.pl

Autor Wiadomość
ChiKenn 
Administrator

Wysłany: 2010-02-26, 15:19   

newmorning napisał/a:
jednocześnie na stronie sieradzaka jak i zdunskowolaka braluje w menu działu MULTIMEDIA

tak, bo go nie bedzie, pisalem o tym w innym temacie... bylo tam bardzo malo wystawionych przedmiotow, wiec zostal on polaczony z Komputerami i Fotografia

newmorning napisał/a:
tzn, wystawiając aukcje jest mozliwość wybrania tej kategorii

wynika to z tego ze wlasnie pracujemy nad nowym ukladem kategorii i jeszcze nie wszystko sie odswiezylo... prosze o troche cierpliwosci :)

newmorning napisał/a:
dodatkowo na stronie zdunskowolak byloby fajnie, gdyby w dziale multimedia powstanie zakladka "instrumenty muzyczne" tak samo, jak jest na sieradzak.pl

intrumenty muzyczne beda w dziale "pozostale"... zarowno na Sieradzaku jak i Zdunskowolaku

Odpowiedz do tematu