Wysłany: 2010-02-23, 20:45 Zdunskowolak.pl w koncu startuje!
Oficjalny start co prawda dopiero za kilka dni, ale juz mozna testowac oraz (albo przede wszystkim) informowac znajomych ze Zdunskiej Woli Jesli macie jakies pytania to piszcie!
Kupujący zaglądają na allegro, bo jest tam dużo towaru. Sprzedawcy wybierają allegro, bo większość osób odwiedza tą stronę. I tak się to zapętla... niestety.
Wysłany: 2010-02-24, 13:00
Prankster napisał/a:
Czy Sieradzak/Zduńskowolak mają wspólną bazę kont użytkowników? Czy trzeba na każdym z serwisów mieć osobne konta?
nie... to maja byc oddzielne serwisy... pamietajcie ze tak samo jak w przypadku Sieradzaka - Zdunskowolak to tylko aukcje i ogloszenia z miejscem odbioru maksymalnie 6 km od granic miasta
Co miesiąc (druga niedziela miesiąca) jestem na giełdzie kolekcjonerskiej w Zduni i wtedy można ode mnie odebrać rzeczy kupione na Zduńskowolaku, więc to nie problem.
Przy okazji, masz/będziesz miał jakieś ulotki Zduńskowolaka? Rozdałbym na giełdzie.
nie... to maja byc oddzielne serwisy... pamietajcie ze tak samo jak w przypadku Sieradzaka - Zdunskowolak to tylko aukcje i ogloszenia z miejscem odbioru maksymalnie 6 km od granic miasta
Szkoda, gdyby rozszerzyć granice do np. 15 km byłoby moim zdaniem lepiej. Raz, że towarów więcej i użytkowników zarazem, do tego tak jak wyżej Prankster wspomniał jedna baza użytkowników, możnaby np. naliczać sobie punkty kupując jednocześnie na zdunskowolaku oraz sieradzaku. A tak do bani, chciałem coś sprzedać na sieradzaku jakis dluzszy czas temu i usunięto mi ogłoszenie- a przecież mogę przedmiot zawieźć potencjalnemu klientowi, jesli by sie taki znalazł, zdarza mi się całkiem często w sieradzu bywać
Wysłany: 2010-02-24, 17:10
newmorning napisał/a:
Szkoda, gdyby rozszerzyć granice do np. 15 km byłoby moim zdaniem lepiej.
bo wtedy od jednego krancowego punktu do drugiegi prawie 40 km? jaki mialby wtedy sens zasady - TYLKO odbior osobisty?
newmorning napisał/a:
do tego tak jak wyżej Prankster wspomniał jedna baza użytkowników, możnaby np. naliczać sobie punkty kupując jednocześnie na zdunskowolaku oraz sieradzaku
komentarze to tylko malo istotny dodatek - dla Allegro bardzo istotny, na Sieradzaku / Zdunskowolaku nie, poniewaz przy odbiorze osobistym i tak mozna zweryfikowac jakosc / przedatnosc produktu przed zaplata... natomiast sama rejestracja jest bardzo szybka i bezproblemowa, nie bedzie problemem dla nikogo zalozyc drugiego konto na "blizniaczym" serwisie
newmorning napisał/a:
A tak do bani, chciałem coś sprzedać na sieradzaku jakis dluzszy czas temu i usunięto mi ogłoszenie- a przecież mogę przedmiot zawieźć potencjalnemu klientowi, jesli by sie taki znalazł, zdarza mi się całkiem często w sieradzu bywać
wiec wystarczylo podac miejsce odbioru towaru - Sieradz - i np. dni / godziny w ktorych bywasz w Sieradzu - wpisales Zdunska Wola, wiec zostalo usuniete, bo nie spelnialo zalozen - 6 km od granic miasta...
powtorze po raz kolejny - koniecznosc dowozenia towarow badz ich wysylki powoduje ze Sieradzak stalby sie kolejnym "klonem" Allegro - tyle ze bardziej regionalnym - nie taki byl nasz cel!
jednocześnie na stronie sieradzaka jak i zdunskowolaka braluje w menu działu MULTIMEDIA... tzn, wystawiając aukcje jest mozliwość wybrania tej kategorii, a na stronie głównej w menu nie jest ona widoczna (chyba ze mam coś ze wzrokiem )
dodatkowo na stronie zdunskowolak byloby fajnie, gdyby w dziale multimedia powstanie zakladka "instrumenty muzyczne" tak samo, jak jest na sieradzak.pl
Wysłany: 2010-02-26, 15:19
newmorning napisał/a:
jednocześnie na stronie sieradzaka jak i zdunskowolaka braluje w menu działu MULTIMEDIA
tak, bo go nie bedzie, pisalem o tym w innym temacie... bylo tam bardzo malo wystawionych przedmiotow, wiec zostal on polaczony z Komputerami i Fotografia
newmorning napisał/a:
tzn, wystawiając aukcje jest mozliwość wybrania tej kategorii
wynika to z tego ze wlasnie pracujemy nad nowym ukladem kategorii i jeszcze nie wszystko sie odswiezylo... prosze o troche cierpliwosci
newmorning napisał/a:
dodatkowo na stronie zdunskowolak byloby fajnie, gdyby w dziale multimedia powstanie zakladka "instrumenty muzyczne" tak samo, jak jest na sieradzak.pl
intrumenty muzyczne beda w dziale "pozostale"... zarowno na Sieradzaku jak i Zdunskowolaku