Wysłany: 2010-01-08, 19:12 Bezpłatne szkolenia dla osób do 25r. życia finansowane z UE
"STAWIAM PIERWSZE KROKI NA RYNKU PRACY" - projekt finansowany ze środków EFS
- Jesteś osobą bezrobotną?
- Nie ukończyłeś 25 roku życia?
- Mieszkasz na terenie powiatu sieradzkiego, wieluńskiego lub wieruszowskiego?
- Chcesz dostosować kwalifikacje zawodowe do potrzeb pracodawców?
- Masz trudności z zaplanowaniem swojej kariery zawodowej?
Jeśli TAK to projekt ten jest własnie dla Ciebie!!!!!
Proponujemy CI udział w jednym z BEZPŁATNYCH SZKOLEŃ:
- Samodzielny ksiegowy - bilansista
- Pracownik administracyjno - biurowy
- Opiekun osób starszych
- Pracownik ds kadrowych i płacowych
- Przedstawiciel handlowy
- Pracownik magazynu - hurtowni
- Kelner - barman z obsługą kas fiskalnych
- Organizacja imprez okolicznościowych z modułami cateringu
Program szkoleń obejmuje również: Podstawy prawa pracy, komunikację interpersonalną, asertywność, zarządzanie stresem oraz kreatywne myślenie.
Oprócz BEZPŁATNYCH SZKOLEŃ zapewnimy CI:
- stypendium szkoleniowe (4 zł za każdą godzinę)
- zwrot kosztów przejazdu
- wyżywienie
- zwrot kosztów opieki nad dziećmi do lat 7
- pomoc doradcy zawodowego
- darmowe materiały szkoleniowe
Planowane rozpoczęcie zajęć to 1 kwiecień 2010r. Więcej informacji na stronie www.pierwszekroki.bdcenter.pl lub w biurze projektu pod adresem: ul.Warcka 15, 98 - 200 Sieradz tel.: 795 578 685 Serdecznie zapraszamy Wszystkich zainteresowanych!!!!
Przede wszystkim - nie wprowadzajcie ludzi w błąd. To nie UE finansuje ten program tylko między innymi ja - płatnik VAT i PIT. UE sama z siebie nie wypracowywuje żadnego zysku, jedyne co robi to przejada niemałe pieniądze.
Wszelkie tego typu szkolenia to wywalanie pieniędzy podatników w błoto.
Kiedyś - gdy było normalnie - to uczeń płacił za naukę - tym więcej im uczelnia była bardziej renomowana, a oferowany tok studiów atrakcyjny.
Dziś jak widać z powyższego posta - płaci się 4zł/h + darmowe żarcie i wożenie tyłka za to by ktoś łaskawie przyszedł na 'szkolenie'.
Wniosek z tego prosty - amatorów łatwego pieniądza pozyskiwanego na drodze organizacji euroszkoleń jest już tylu, że problemem zaczyna być znalezienie chętnych do uczestnictwa w tych imprezach. Stąd bonus w postaci drobnego wynagrodzenia. W końcu co szkodzi posiedzieć na szkoleniu... zapłacą niezależnie od wyników nauki:)
Ja kiedyś mówiłem że źle, że szkoleń nie ma? Nic takiego nigdy nie powiedziałem.
Tak, żal mi dupę ściska, że moje podatki są wywalane w błoto na tego typu mało pożyteczne przedsięwzięcia. W skali całego kraju są to kolosalne pieniądze.
Sam nie skorzystam - ani z punktu klienta - bo jestem za stary, ani z punktu organizatora - bo odczuwam organiczny wstręt do tego typu krawaciarskich interesów.
Jedyne co jest debilne i żałosne jednocześnie, to płacenie ludziom za to, by łaskawie chcieli przyjść. To wystarczający dowód na potwierdzenie 'atrakcyjności' oferowanych szkoleń.
Chciałem wejść do biura na Warckiej, ale niestety nie mogłem znaleźć.
Nie ma żadnych oznaczeń na zewnątrz, albo ja jestem ślepy.
Tak z innej beczki - z chęcią dowiedziałbym się kto jest w Sieradzu w tym biurze. Tzn. kto jest kierownikiem projektu a kto koordynatorem. Mam nadzieję, że osoby z Sieradza.
Wysłany: 2010-03-18, 09:17
cola napisał/a:
Chciałem wejść do biura na Warckiej, ale niestety nie mogłem znaleźć.
Nie ma żadnych oznaczeń na zewnątrz, albo ja jestem ślepy.
Rzeczywiście trudno tam trafić, też miałem kłopot aby je znaleźć. Na jednym z wejść w podwórko jest taka mała tabliczka z informacją o biurze projektu. Idąc od ulicy Żwirki i Wigury mijamy bar "U Barana" (Warcka 13), a biuro projektu jest chyba w następnej bramie (Warcka 15).